Grutjes proeft Spoony's voetbalbroodjes

Spoony's voetbalbroodjesDeze zomer veroverde Phaedra Mensen met het merk Spoony een plekje op de FOOD100 lijst, als voedselveranderaar van 2021. De nieuwsgierigheid van professor Grutjes werd gewekt: wat voor merk is Spoony en wat maakt ze zo bijzonder? Tijd om een van Spoony's meest populaire artikelen te testen: de voetbalbroodjes!

Spoony

Grutjes’ feitjes

Ingredië​nten 
Wortelpuree (43%), tarwebloem, tarwevezel, water, tarwegries, gist, tarwegluten, gerstemoutextract, bakkerszout, tarwemoutmeel, meelverbeteraar: ascorbinezuur, dextrose, conserveermiddel: natriumpropionaat, sojabloem, gedroogde tarwezuurdesem, maltodextrine, acerolapoeder.

Voedingswaarde per 100 gram (een broodje weegt 50 gram)

energie 219 kcal
vetten 1,0 g
waarvam verzadigde vetzuren 0,2 g
koolhydraten  40 g
waarvan suikers 5,4 g
vezels  4,8 g
eiwitten  9,9 g
zout  0,7 g


Adviesprijs
€1,99 voor 4 stuks 

Verkooppunten
Jumbo, Crisp

Het testpanel 
Vandaag helpt Indy (9 jaar) professor Grutjes bij het testen. Ze is toevallig gek op voetbal én op broodjes! Op het zakje van de broodjes staat dat je het broodje gewoon kunt beleggen met je favoriete beleg. Indy koos voor notenpasta. 

Professor Grutjes proeft voetbalbroodjes

Hoe ziet het eruit?
"De verpakking is superleuk, veel kleurtjes en met voetballen! Het broodje lijkt heel erg op een normaal broodje, alleen heeft de  bovenkant de lijnen van een voetbal. De kleur is meer oranje, dan een gewoon broodje. Maar hij ziet er lekker uit, ik heb zin om erin te bijten!"

Hoe ruikt het broodje?
"Eh, als een normaal broodje, denk ik? Ik ruik niet zo vaak aan broodjes! Ik ruik in ieder geval geen wortel..."

Dan is het nu tijd om te proeven!  
"Ik proef helemaal geen wortel! Ik was bang dat de notenpasta niet lekker zou smaken bij wortel, maar het smaakt eigenlijk als een normaal broodje. Het broodje is ook lekker zacht. Mama haalt bijna nooit broodjes, ik hoop dat ze deze wel wil kopen..."

Professor Grutjes proeft voetbalbroodjes

Grutjes' kritische blik 
Brood staat bij professor Grutjes niet iedere dag op het programma: de voedingswaarde is niet zo groot, waardoor je jouw voedingsstoffen vooral uit het beleg zal moeten halen. Toch is de professor blij verrast: "De voedingswaarde van deze broodjes ligt veel hoger dan van witte bolletjes. Het hoofdbestanddeel is geen tarwebloem, maar wortel! Kinderen krijgen zo ongemerkt toch wat extra groenten binnen. Bovendien bevatten de broodjes naar verhouding veel eiwitten en vezels." 

Het eindoordeel 
"In een land als Nederland, waar brood zowel bij het ontbijt als de lunch de standaard is, zijn de voetbalbroodjes van Spoony een uitkomst. Ze hebben veel voordelen ten opzichte van normaal brood, maar doen niet onder qua smaak. Het blijft belangrijk om te variëren, maar de broodjes van Spoony zijn een fijn alternatief voor in de lunchtrommel! Wat mij betreft verdienen de broodjes een dikke 8!" 

Tip
Dat de voetbalbroodjes heel veelzijdig zijn, laat Phaedra in dit artikel zelf zien! 

Professor Grutjes

Terug naar blog