Grutjes proeft de Snoep Goed Box 2023

Week van Snoepgoed 2023Terwijl ik dit schrijf is de derde editie van de Nationale Week van Snoep Goed in volle gang: dé week om de ongezonde tussendoortjes links te laten liggen en nieuwe verantwoorde tussendoortjes te ontdekken. Ook dit jaar hoorde daar een Snoep Goed Box vol gezonde tussendoortjes bij. Tijd om deze tussendoortjes te testen: hoe smaken ze, wat zijn echte aanraders en zijn ze wel echt zo gezond? 

Grutjes' eerste indruk
Hoewel de box minder producten bevat dan vorig jaar, krijg je nog altijd veel waar voor je geld: voor €12,50 ontvang je voor €24,95 aan snacks én het Snoep Goed Magazine. Ook is het weer een mooie mix van groenten, fruit en voorverpakte tussendoortjes. Een aantal producten kennen we nog van vorig jaar, zoals Bear Fruitrolls en de snacktomaatjes van Tommies, maar er zijn ook een aantal nieuwskomers waar we erg nieuwsgierig naar zijn! 

Top 3
Indy (10) staat weer te springen om me te helpen met proeven en daar ben ik erg blij mee, want dat een volwassene ergens enthousiast van wordt, wil nog niet zeggen dat kinderen dezelfde mening hebben... Toch waren we het dit keer snel eens! Hier volgt onze gezamenlijke top 3: 

1. Snacktomaatjes van Tommies 
Dit blijft toch wel onze all time favoriet! Vorig jaar zaten ze ook al in de box en ook dit jaar springen ze eruit. Deze snacktomaatjes zijn ontzettend vol van smaak in vergelijking met andere merken cherry- of snacktomaatjes. Verder zijn ze stevig en lekker zoet. 

Tommies - Snacktomaatjes

2. Bites we love - Flip its
De Crunchy Peas van Bites we love kopen we sinds de vorige Snoep Goed Box thuis regelmatig. Het is een lekkere, eiwitrijke snack voor tijdens een filmpje of als hartige snack voor in de lunchtrommel. We waren dan ook erg nieuwsgierig naar deze Flip Its van Bites we love. En ze stelden niet teleur! Het hoofdingredië​nt is linzenmeel en daarnaast bevat het voornamelijk kruiden, prima dus! Het blijft natuurlijk wel een gefrituurd product, dus natuurlijk kun je beter voor de snacktomaatjes gaan. Maar het is gezonder dan de meeste chips en zoutjes.

Bites we love flip-its

3. Vitapep Snackpaprika's
We eten thuis regelmatig paprika's als tussendoortje, maar deze snackpaprika's zijn toch wel next level. Ze zijn sappig, vol van smaak, zoet en hebben een licht zuurtje. De rode zijn Indy's favoriet. Lekker om te dippen, maar ook om zo uit het handje te eten. 

Vitapep - Snackpaprika's

Lekker zoet 
Niet in onze top 3 beland, maar wel erg lekker: de Fruitbites aardbei van Fruitfunk. Deze bites bestaan voor meer dan 98% uit fruit en waar je in de meeste gevallen alleen fruitsap als ingredië​nt ziet staan (en je de vezels van het fruit misloopt), bestaan deze bites voor een groot deel uit fruitpuree. Hierdoor zijn ze rijker aan vezels, waardoor de fruitsuikers langzamer worden opgenomen. Zouden we Fruitbites als standaard tussendoortje aanraden? Nee. Maar voor afentoe: zeker! Ook zijn ze verkrijgbaar in verschillende leuke verpakkingen, wat het een leuke traktatie voor op school maakt. We raden wel echt de aardbeismaak aan, de bosbessenvariant vonden we een vrij muffe en chemische smaak hebben.

Fruit bites aardbei

Toffe peer!
Nét niet in onze top 3, maar zeker het vermelden waard, zijn deze peren van Sweet Sensation. Ze zijn heerlijk zoet, licht fris, hebben een zachte structuur en zijn lekker sappig. Ons nieuwe favoriete perenmerk! 

Sweet sensation peren

Recept
Het Snoep Goed Magazine is een hele leuke toevoeging aan de Snoep Goed Box. Er staat veel achtergrondinformatie in, maar ook een aantal leuke recepten. Ik ben fan van deze bananen sushi:  leuk en gemakkelijk om samen met (kleine) kinderen te maken. Om de sushi net wat voedzamer te maken, geef ik een aantal Grutjes suggesties.

Bananen sushi

Ingredië​nten
1 banaan
2 el 100% pindakaas - Grutjes suggestie: gebruik notenpasta
Handje vol gepofte rijst - Grutjes suggestie: gebruik gepofte spelt

1. Pel de banaan en snijd in plakjes.
2. Gebruik een theelepel om de zijkanten van de plakjes banaan te bestrijken met de pindakaas of notenpasta. 
3. Leg de gepofte rijst of spelt op een ondiep bord. Rol de banaan sushi er doorheen.

Professor Grutjes

Terug naar blog