Grutjes proeft de Snoep Goed Box

Week van Snoep GoedVan 17 t/m 23 januari 2022 vond alweer de tweede editie van Week van Snoep Goed plaats: dé week om de ongezonde tussendoortjes links te laten liggen en nieuwe verantwoorde tussendoortjes te ontdekken. Professor Grutjes was natuurlijk hartstikke nieuwsgierig naar deze gezonde tussendoortjes en bestelde de Snoep Goed Box. Zijn bevindingen? Die lees je hier! 

Grutjes' eerste indruk
Wat meteen opvalt is de mooie mix van producten: vers fruit, groenten, (ongebrande) nootjes, een groentensapje, gedroogd fruit en verschillende hartige en zoete snacks. In het Snoep Goed Magazine geven de initiatiefnemers ook aan dat de voorkeur altijd uitgaat naar verse groenten, fruit, peulvruchten of noten. De tussendoortjes die je eet, moeten zo onbewerkt mogelijk zijn. Niet alle snacks in de box zijn even gezond en dat lijken de initiatiefnemers zelf ook te erkennen. Maar, als je van ver komt, zijn er met deze snacks wel stappen richting een gezonder eetpatroon te zetten. 

Top 3
1. Snack tomaatjes - Tommies
Snack tomaatjesIndy (9) helpt altijd graag met het testen van verschillende snacks en recepten, maar nog voordat ik een snackmoment kon organiseren, waren de snack tomaatjes van Tommies al op mysterieuze wijze verdwenen! Puur natuur, heerlijk zoet en in een leuke en handige verpakking. Deze snack staat bij ons absoluut op nummer 1. 

2. Crispies - Tante Toos Suikerloos 
CrispiesOké, we weten allemaal dat je beter vers fruit kunt eten, dan gedroogd fruit. In gedroogd fruit zijn suikers en dus koolhydraten veel geconcentreerder aanwezig. Maar als je er niet teveel van eet, zijn deze crispies wel een heerlijk alternatief voor snoepjes! Ze zijn lekker zoet, vol van smaak en heel crunchy. Omdat ze op lage temperatuur gedroogd zijn, zijn de vitamines en mineralen bewaard gebleven. Bovendien bevat gedroogd fruit meer voedingsvezels dan vers fruit, goed voor je darmen dus! op de website van Tante Toos Suikerloos, zag ik dat er ook traktatiepakketten te koop zijn van deze Crispies. Lekker en coronaproof!

Crispies


3. Strawberries - 5th Season Fruit 
5th Season FruitDe gevriesdroogde aardbeien van 5th Season Fruit waren een echte verrassing. Ze zijn rijk van smaak en heel krokant, waardoor het je een echt snackgevoel geeft en dat terwijl ze voor 100% uit aardbeien bestaan. We zijn heel nieuwsgierig geworden naar de andere smaken van 5th Season Fruit!#1 verrassende snack 
BitesWeLoveDe meest verrassende snacks vonden we de snacks van BitesWeLove. De Crunchy Peas Smoked Paprika smaken als bolletjes van paprika chips, maar bestaan voor 62% uit erwten. En de Crunchy Peas Dark Chocolate zijn lekker krokante chocolade bolletjes (tip: heerlijk bij de koffie!). Ook deze bestaan voor een groot deel (42%) uit erwten. Omdat er ook behoorlijk wat suiker is toegevoegd, zijn het niet de gezondste snacks, maar zeker een heel goed alternatief voor die zak chips op zaterdagavond! 

BitesWeLove


Niet van snoep te onderscheiden 
De Fruitstick XXL van Fruitfunk is qua smaak niet van 'echt' snoep te onderscheiden. Heel zoet en chewy en qua smaak een van onze favorieten. Omdat de Fruitstick XXL zo hoog is in (fruit)suikers, belandde hij niet in onze top 3. 

Fruitstick XXL

Recept
Het Snoep Goed Magazine is een hele leuke toevoeging aan de Snoep Goed Box. Er staat veel achtergrondinformatie in, maar ook een aantal leuke recepten. De sweet choco dip gaan we thuis zeker even proberen: 

Ingredië​nten
100% pindakaas of een andere notenpasta
1 theelepel cacao
snufje kaneel

Mix de pindakaas samen met de cacao goed door elkaar, zodat alle klontjes weg zijn. Voeg vervolgens naar smaak wat kaneel toe. Snijd wat appels in partjes en dippen maar! 

Professor Grutjes

Terug naar blog