Grutjes leest Mijn gezonde lichaam

Mijn gezonde lichaamWat was professor Grutjes blij toen hij dit doeboek tegenkwam: het is een van de weinige (misschien zelfs de enige?) doeboeken over gezonde voeding en een gezond lichaam.

Grutjes’ feitjes

Type boek Doeboek
Auteurs Diëtistes Nancy Tesselaar en Marije van der Veen (VitaKidz)
Leeftijdscategorie   7 t/m 12 jaar 
Aantal pagina's  58
Adviesprijs  €14,95
Shoppen https://vitakidz.nl/mijn-gezonde-lichaam-doeboek/


Grutjes’ eerste indruk
Wat was professor Grutjes blij toen hij dit doeboek tegenkwam: het is een van de weinige (misschien zelfs de enige?) doeboeken over gezonde voeding en een gezond lichaam. De eerste indruk is heel positief: de felle en vrolijke kleurtjes nodigen uit om aan de slag te gaan. En het grote speel- en leerboek doet zijn naam eer aan: het is een mooi groot formaat doeboek (A4) met papier dat fijn te beschrijven is. 

Grutjes’ kritische blik
Maar ook als hij verder kijkt, stelt het doeboek niet teleur. Het boek zit bomvol informatie: van het trainen van je brein tot de bacteriën in je darmen, het eten van planten en het lezen van etiketten op producten. Alles wordt in begrijpelijke taal uitgelegd en direct op een leuke manier toegepast, binnen de leefwereld van kinderen. 

Mijn gezonde lichaam

Sommige pagina’s zijn misschien wat druk vormgegeven, waardoor informatie een beetje zoek kan raken. Met de ruime leeftijdscategorie van 7 t/m 12 jaar hebben de dames van VitaKidz het zichzelf niet gemakkelijk gemaakt, toch is er voor zowel de jongere kinderen als de vroege tieners voldoende afwisseling en uitdaging. 

Grutjes’ dat-wist-ik-nog-niet’jes
Net als kinderen is de professor een echte spons en gek op weetjes. "Een goed boek is een boek vol dat-wist-ik-nog-niet'jes", aldus professor Grutjes. En hij kon zijn lol op, want dit doeboek zit er rammetje vol mee, zoals: 

  • Jij eet ongeveer 500 kilo eten per jaar. Dat is net zoveel als het gewicht van een groot paard. Veel he? Papa en mama eten zelfs 2 keer zoveel!
  • ‘Pittig’ is geen officiële smaak maar eigenlijk een pijnsensatie. Het scherpe eten prikkelt je tong.

​Grutjes’ favoriete pagina
Ongemakkelijk voor de meeste volwassenen, bij kinderen is het altijd een hit: praten over poep! Professor Grutjes heeft dan ook gesmuld (nou, misschien niet letterlijk) van de spread ‘Poepverhaal’, waarin hij leerde dat de perfecte drol een mooie gladde saucijs is.  

Mijn gezonde lichaam

Grutjes’ rapportcijfer
"Met een flinke variatie aan informatie en spelletjes voor kids van verschillende leeftijden, krijgt Mijn gezonde lichaam een dikke 8!"
Professor Grutjes

Terug naar blog