Grutjes bezoekt Okae for Kids

Okae for KidsToen professor Grutjes in september hoorde over de opening van de eerste kids food store in Nederland, wist hij het zeker: daar moest hij naartoe! Op een druilerige woensdagochtend in december was het zover, hij reisde vanuit het Brabantse land af naar Arnhem, voor een warm onthaal van eigenaresse Ilona Valster. 

Ilona Okae for Kids

Wow, een kids food store: hoe kwam je op het idee?
"De winkel is nog maar een paar maandjes open, maar Okae for Kids richtte ik al in 2018 op. Het merk is vernoemd naar ons dochtertje Kae-Lynn, mijn grootste inspiratiebron: door Kae-Lynn kwam ik in aanraking met alle producten voor kinderen, waarvan de meeste bomvol suiker zaten. Dat moest anders! Na een lange periode van testen en ontwikkelen introduceerde ik de Okae Kinderthee. 

Okae Kinderthee

De thee was nog maar net op de markt, toen ik, veel te vroeg, beviel van onze tweede dochter Philou. Door de heftige periode die volgde, besloot ik om mijn baan als marketeer volledig op te zeggen en me volledig te gaan richten op mijn gezin en gezonde voeding voor kinderen. Ik volgde de opleiding tot kindervoedingscoach aan de Better Health Academy en opende mijn webshop Okae for Kids. In september dit jaar volgde een echte fysieke winkel, waar mensen terecht kunnen voor alles op het gebied van gezonde voeding, maar ook voor praktische tips en lekkere recepten. Een droom die uitkwam!"​


Welke producten moet professor Grutjes zeker proberen? 
"Natuurlijk mijn trots, de Okae Kinderthee! De thee is dit jaar zelfs genomineerd voor de Gezonde Innovatie Award. Daarnaast vind ik de Kiddikutter kindermessen echt geweldig. Met dit mesje kan je kindje zichzelf niet in de vingers snijden en kan het veilig helpen in de keuken. Wist je dat het meekoken ook stimuleert om nieuwe dingen te proeven? 
Tot slot mag de chocopasta van No Sugar Daddies niet ontbreken. Deze chocoladepasta is gemaakt van dadels. Hazelnoot is bij ons thuis favoriet!"

Top 3 Okae for Kids

Op de website van Okae for Kids kun je ook verschillende recepten vinden. Welk recept is een echte aanrader? 
"De gezonde yoghurtsnoepjes! Dit zijn suikervrije snoepjes op basis van kokosyoghurt en fruitpoeder. De fruitpoeders van Okae for Kids zijn gemaakt van puur fruit en zitten bomvol voedingsstoffen en vezels. Je kunt ze in yoghurt, ijsjes, snoepjes en baksels verwerken. De fruitpoeders zijn er van gevriesdroogde aardbeien, blauwe bessen, frambozen en mango's. 

Professor Grutjes is gek op chocolade. Wat is jouw guilty pleasure?
"Oh, dat moeten dan wel naturel chips zijn. Die lekkere boerenchips, mmm..."

Welke plek zou professor Grutjes echt eens moeten bezoeken? 
"Het is een eindje weg, maar Mens & Kinders is een geweldige kinderconceptstore in Zwolle, die moet je zeker een keertje bezoeken!"

Dankjewel Ilona, ik kom zeker nog een keertje terug! 

Professor Grutjes

Terug naar blog