Grutjes bezoekt De Kinderexpert

De KinderexpertZe is kindercoach, mama, eigenaar van een online platform, schrijfster van twee boeken én ze werkt met alpaca's. Ik ben erg benieuwd naar het verhaal van Kinderexpert, Saskia van der Vijver...
...en naar de alpaca's natuurlijk! 


Wow Saskia, coaching, een platform, schrijven, alpaca's, dat klinkt als een heel veelzijdig beroep!
"Haha ja, mijn weken zijn zeker niet saai. Maar uiteindelijk hebben al mijn activiteiten ook één ding gemeen: ik wil er mensen mee laten stralen! Ik geloof dat mijn levenspad niet voor niets is zoals-ie is. Ik wil alles wat ik geleerd en ervaren heb inzetten en dat doe ik op veel verschillende manieren."

Wat trok jou zo aan in het kindercoachvak?
"Ik heb jarenlang niet vanuit mijn eigen kracht geleefd. Ik was altijd bezig met anderen en ging steeds harder werken om maar niet te hoeven voelen. Totdat ik in 2019 in een burn-out terechtkwam. Dat was een keerpunt voor me. Ik besefte me dat ik mezelf was kwijtgeraakt. Door de jaren heen waren er steeds meer laagjes over mijn echte ik gekomen. Ik begon een zoektocht naar mezelf en van daaruit ontstond De Kinderexpert!"

Moeilijke tijden kunnen soms de mooiste dingen opleveren, dat heb ik zelf ook ervaren! Vertel, wat deed je?
"Ik schreef het kinderboek 'Jij bent mijn poepie'. Een boek over de 'superheld' in jezelf vinden en echt jezelf durven zijn. Ik kan me nog herinneren dat ik een jaar of zeven was en eigenlijk had ik tot die tijd, zoals de meeste kinderen, in een eigen droomwereld geleefd. Abrupt kwam er voor mij een einde aan die wereld. Ik had iets gezegd wat verkeerd opgevat werd en dat had voor mij hele nare consequenties. Vanaf dat moment ben ik gaan leven naar de verwachtingen van anderen, in plaats van te luisteren naar mezelf. Met 'Jij bent mijn poepie' wil ik juist kinderen in die leeftijd handvatten geven om bij zichzelf te blijven als de echte wereld zich aandient."

Jij bent mijn poepie

Wat een belangrijk onderwerp, zeker op die leeftijd. Eigenlijk zou hier ook op school veel meer aandacht aan besteed moeten worden, vind je niet?
"Dat vind ik zeker! De focus mag nog meer liggen op de eigen kwaliteiten en talenten van een ieder. Eigenlijk heeft elk mens alles al in zich wat nodig is, we hebben het alleen nodig om dit te ontdekken. Het ontdekken kan op verschillende manieren. Zo leren kinderen ook gebruik te maken van elkaars kwaliteiten en talenten. Hiermee gaat het minder om presteren of om de beste te willen zijn. Een acceptatie van ieder zijn persoonlijke 'ik' die elkaar versterkt." 

Daar gaat je andere boek ook over, toch?
"Klopt! Mijn moeder is handleescoach en samen schreven we 'Bijdehand'. Kinderen vinden handlezen vaak reuze interessant. En dat is mooi, want zo kan het een mooie opening zijn om met elkaar in gesprek te gaan. Bijvoorbeeld over je kwaliteiten. Door middel van vragen en opdrachten komen kinderen er gaandeweg het boek achter hoe geweldig ze eigenlijk wel niet zijn!"

Bijdehand

Grutjes, wat een mooie dingen breng je over met je boek! Maar dat doe je volgens mij ook met je online platform? 
"Ja, op www.dekinderexpert.nl kun je gratis lid worden van de online club. Vaak gaan mensen pas naar een kindercoach als een kind ergens mee worstelt, maar ik wil ouders juist graag tools geven zodat ze op een speelse manier leren communiceren met hun kind om te ontdekken hoe het echt met hun kind gaat. Preventief en voor ieder kind dus. In de online club vind je verschillende mooie werkvormen, seminars, een gratis magazine en meer."

Wat mooi dat je dit gratis aanbiedt! Dan hebben we het over één ding nog niet gehad... 
"De alpaca's! Ik werk inderdaad ook nog op een alpacaboerderij, run samen met mijn broer een zorgboerderij en ben planner en organisator van de alpaca-activiteiten. Je kunt bij ons onder andere wandelen met alpaca's, daten tussen de alpaca's en we hebben zelfs alpacagolf en alpacayoga!" 

De Kinderexpert Alpaca's

Alpacayoga, dat gaat echt op mijn bucketlist! Dankjewel Saskia, ik zou zeggen: ga vooral zo door met je mooie missie en ik ga meteen even neuzen in de online club!

Professor Grutjes

Terug naar blog